Whoopie pie recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 230 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 75 g cukrozatlan kakaópor
- 170 g cukor
- 170 g vaj
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 g tej
- 120 g víz
Krém:
- 210 g mascarpone
- 2 dl hideg habtejszín
- 50 g porcukor
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A vajat a cukorral, vaníliaaromával kihabosítom, majd a tojásokat, tejet hozzáadva tovább keverem. A lisztet elkeverem a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, kakaóporral és beleszitálom a habosra kevert masszába. Végül beleöntöm a vizet és jól elkeverem. Szép habos, könnyű massza a végeredmény, amit habzsákba töltök és sütőpapírral bélelt tepsibe kerek halmokat nyomok belőle.
Bőven hagyok helyet a halmok között, mert el fognak terülni. Nem baj, ha esetleg “farkincák” sikerednek a halmok tetején, ugyanis sütés közben az is teljesen ellapul. (Kipróbáltam! 😄)
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 perc alatt megsül.
A krémhez a mascarponét a cukorral, citromlével habosra keverem, majd beleforgatom a kemény habbá vert tejszínt és habzsákba töltöm.
Az egyik korongra rányomok egy jó adag krémet, egy másik korongot a tetejére teszek. Betöltés után hűtőben tároljuk.
Tipp:
Másfajta krémmel is kiváló.