Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Whoopie pie recept

Whoopie pie
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 230 g finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1/4 tk szódabikarbóna
    • csipet só
    • 75 g cukrozatlan kakaópor
    • 170 g cukor
    • 170 g vaj
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 g tej
    • 120 g víz

    Krém:

    • 210 g mascarpone
    • 2 dl hideg habtejszín
    • 50 g porcukor
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:

    A vajat a cukorral, vaníliaaromával kihabosítom, majd a tojásokat, tejet hozzáadva tovább keverem. A lisztet elkeverem a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, kakaóporral és beleszitálom a habosra kevert masszába. Végül beleöntöm a vizet és jól elkeverem. Szép habos, könnyű massza a végeredmény, amit habzsákba töltök és sütőpapírral bélelt tepsibe kerek halmokat nyomok belőle.

    Bőven hagyok helyet a halmok között, mert el fognak terülni. Nem baj, ha esetleg “farkincák” sikerednek a halmok tetején, ugyanis sütés közben az is teljesen ellapul. (Kipróbáltam! 😄)

    Előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 perc alatt megsül.

    A krémhez a mascarponét a cukorral, citromlével habosra keverem, majd beleforgatom a kemény habbá vert tejszínt és habzsákba töltöm.

    Az egyik korongra rányomok egy jó adag krémet, egy másik korongot a tetejére teszek. Betöltés után hűtőben tároljuk.

    Tipp:

    Másfajta krémmel is kiváló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá