Whoopie pie

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 230 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 75 g cukrozatlan kakaópor
  • 170 g cukor
  • 170 g vaj
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 egész tojás
  • 60 g tej
  • 120 g víz

Krém:

  • 210 g mascarpone
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 50 g porcukor
  • 1 citrom leve

Elkészítése:

A vajat a cukorral, vaníliaaromával kihabosítom, majd a tojásokat, tejet hozzáadva tovább keverem. A lisztet elkeverem a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, kakaóporral és beleszitálom a habosra kevert masszába. Végül beleöntöm a vizet és jól elkeverem. Szép habos, könnyű massza a végeredmény, amit habzsákba töltök és sütőpapírral bélelt tepsibe kerek halmokat nyomok belőle.

Bőven hagyok helyet a halmok között, mert el fognak terülni. Nem baj, ha esetleg “farkincák” sikerednek a halmok tetején, ugyanis sütés közben az is teljesen ellapul. (Kipróbáltam! 😄)

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 perc alatt megsül.

A krémhez a mascarponét a cukorral, citromlével habosra keverem, majd beleforgatom a kemény habbá vert tejszínt és habzsákba töltöm.

Az egyik korongra rányomok egy jó adag krémet, egy másik korongot a tetejére teszek. Betöltés után hűtőben tároljuk.

Tipp:

Másfajta krémmel is kiváló.