Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Verdens beste (norvég krémes) recept

Verdens beste (norvég krémes)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 11 dkg vaj
    • 11 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 11 dkg liszt
    • 6 g sütőpor

    Habhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor

    Szóráshoz:

    • 8 dkg mandulaforgács

    A krémhez:

    • 250 ml tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 78 g vaníliás krémpor (főzés nélküli)
    • 250 ml habtejszín

    Elkészítése:

    A tésztához a vajat a cukrokkal, tojásokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

    Egy 22*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük.

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tésztára simítjuk. Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.

    A krémport kézi habverővel a hideg tejjel 3 perc alatt besűrítjük. A tejszínt keményre verjük, majd a pudingos krémhez óvatosan hozzákeverjük.

    A kihűl tésztát hosszában kettévágjuk. Alulra a mandulás habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás habos rész felülre kerül.
    Porcukorral enyhén megszórjuk és szeletekre vágva tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá