Verdens beste (norvég krémes) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 11 dkg vaj
- 11 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 11 dkg liszt
- 6 g sütőpor
Habhoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
Szóráshoz:
- 8 dkg mandulaforgács
A krémhez:
- 250 ml tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 78 g vaníliás krémpor (főzés nélküli)
- 250 ml habtejszín
Elkészítése:
A tésztához a vajat a cukrokkal, tojásokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy 22*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tésztára simítjuk. Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.
A krémport kézi habverővel a hideg tejjel 3 perc alatt besűrítjük. A tejszínt keményre verjük, majd a pudingos krémhez óvatosan hozzákeverjük.
A kihűl tésztát hosszában kettévágjuk. Alulra a mandulás habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás habos rész felülre kerül.
Porcukorral enyhén megszórjuk és szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!