Hozzávalók:
Tésztához:
Habhoz:
Szóráshoz:
A krémhez:
Elkészítése:
A tésztához a vajat a cukrokkal, tojásokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy 22*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tésztára simítjuk. Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.
A krémport kézi habverővel a hideg tejjel 3 perc alatt besűrítjük. A tejszínt keményre verjük, majd a pudingos krémhez óvatosan hozzákeverjük.
A kihűl tésztát hosszában kettévágjuk. Alulra a mandulás habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás habos rész felülre kerül.
Porcukorral enyhén megszórjuk és szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!