Verdens beste (norvég krémes)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 11 dkg vaj
  • 11 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 3 ek tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 11 dkg liszt
  • 6 g sütőpor

Habhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Szóráshoz:

  • 8 dkg mandulaforgács

A krémhez:

  • 250 ml tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 78 g vaníliás krémpor (főzés nélküli)
  • 250 ml habtejszín

Elkészítése:

A tésztához a vajat a cukrokkal, tojásokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

Egy 22*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tésztára simítjuk. Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.

A krémport kézi habverővel a hideg tejjel 3 perc alatt besűrítjük. A tejszínt keményre verjük, majd a pudingos krémhez óvatosan hozzákeverjük.

A kihűl tésztát hosszában kettévágjuk. Alulra a mandulás habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás habos rész felülre kerül.
Porcukorral enyhén megszórjuk és szeletekre vágva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!