Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegyes süteményes tál recept

Vegyes süteményes tál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Dióhabos korongok tésztája:

    • 25 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg tejföl
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 50 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 1 citrom leve

    A kenéshez:

    • 2 evőkanál olvasztott zsír

    A töltelékhez:

    • 20 dkg házi baracklekvár

    A diós habhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 ek cukor
    • 1 kk citromlé
    • 10 dkg darált dió

    A díszítéshez:

    • 5 dkg fehércsokoládé
    • 1 ek étolaj

    Diós félhold és kifli tésztája:

    • 25 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg tejföl
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 50 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 1 citrom leve

    A kenéshez:

    • 2 evőkanál olvasztott zsír

    A töltelékhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 ek cukor
    • 1 ek baracklekvár
    • 15 dkg darált dió

    Elkészítése:

    Korongok készítése:

    A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét és a vaníliás cukrot is. Tovább keverjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.

    A tésztát két részre osztjuk és mindkettőt egyenként vékonyra kinyújtjuk. Lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit, becsomagoljuk és hűtőbe tesszük 2 órára vagy a fagyasztóba fél órára.

    Az idő letelte után 2 mm vastagra kinyújtjuk a tésztákat, majd kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

    A tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá és a többi hozzávalót lazán beeforgatjuk. A korongok közepére teszünk egy kiskanállal a diós habból.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a korongokat, majd 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt világosra sütjük.

    A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk a mikróban, majd a kihűlt süteményt egyenként belemártjuk és megszárítjuk rajta a csokit. Ha megszáradt, akkor 2-2-t lekvárral összeragasztunk.

    Kifli és félhold készítése:

    A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét és a vaníliás cukrot is. Tovább keverjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.

    A tésztát két részre osztjuk és mindkettőt egyenként vékonyra kinyújtjuk. Lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit, becsomagoljuk és hűtőbe tesszük 2 órára vagy a fagyasztóba fél órára.

    Az idő letelte után 2 mm vastagra kinyújtjuk a tésztákat, majd egy nagy formával, pl fánkszaggatóval kiszúrjuk.

    A tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá és a többi hozzávalót lazán beeforgatjuk. Minden korong közepére teszünk a habból, majd félbe hajtjuk és a széleit alaposan összenyomkodjuk. A kész holdakat sütőpapíros tepsire tesszük.

    A leeső részeket újra összegyúrjuk, 2 mm vastagra és kör alakúra nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. A szélesebb felére teszünk a diós habból, majd feltekerjük.

    A kifliket is a tepsire tesszük, majd 180 fokon kb 20 perc alatt ezeket is világosra sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a kész sütiket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá