Vegyes süteményes tál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Dióhabos korongok tésztája:

  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 citrom leve

A kenéshez:

  • 2 evőkanál olvasztott zsír

A töltelékhez:

  • 20 dkg házi baracklekvár

A diós habhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 ek cukor
  • 1 kk citromlé
  • 10 dkg darált dió

A díszítéshez:

  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 1 ek étolaj

Diós félhold és kifli tésztája:

  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 citrom leve

A kenéshez:

  • 2 evőkanál olvasztott zsír

A töltelékhez:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 ek cukor
  • 1 ek baracklekvár
  • 15 dkg darált dió

Elkészítése:

Korongok készítése:

A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét és a vaníliás cukrot is. Tovább keverjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.

A tésztát két részre osztjuk és mindkettőt egyenként vékonyra kinyújtjuk. Lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit, becsomagoljuk és hűtőbe tesszük 2 órára vagy a fagyasztóba fél órára.

Az idő letelte után 2 mm vastagra kinyújtjuk a tésztákat, majd kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

A tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá és a többi hozzávalót lazán beeforgatjuk. A korongok közepére teszünk egy kiskanállal a diós habból.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a korongokat, majd 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt világosra sütjük.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk a mikróban, majd a kihűlt süteményt egyenként belemártjuk és megszárítjuk rajta a csokit. Ha megszáradt, akkor 2-2-t lekvárral összeragasztunk.

Kifli és félhold készítése:

A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét és a vaníliás cukrot is. Tovább keverjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.

A tésztát két részre osztjuk és mindkettőt egyenként vékonyra kinyújtjuk. Lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit, becsomagoljuk és hűtőbe tesszük 2 órára vagy a fagyasztóba fél órára.

Az idő letelte után 2 mm vastagra kinyújtjuk a tésztákat, majd egy nagy formával, pl fánkszaggatóval kiszúrjuk.

A tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá és a többi hozzávalót lazán beeforgatjuk. Minden korong közepére teszünk a habból, majd félbe hajtjuk és a széleit alaposan összenyomkodjuk. A kész holdakat sütőpapíros tepsire tesszük.

A leeső részeket újra összegyúrjuk, 2 mm vastagra és kör alakúra nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. A szélesebb felére teszünk a diós habból, majd feltekerjük.

A kifliket is a tepsire tesszük, majd 180 fokon kb 20 perc alatt ezeket is világosra sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a kész sütiket.