Vegán répatorta recept

Hozzávalók:
A csésze 2,5 dl-es.
- 1,5 csésze tejeskiörlésű tönkölybúzaliszt
- 1,5 csésze tönköly finomliszt
- 1 csésze teljes értékű nádcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 1 tk kadmamom
- 1 tk gyömbér (por)
- 1 tk örölt szegfűszeg
- 1 tk vanília (vagy ízlés szerint)
- csipet só
- 2/3 csésze naprafogóolaj vagy kókuszolaj
- 1,5-2 csésze víz
- 1 csésze mazsola
- 20 dkg pucolt sárgarépa
- 10 dkg mandula
Elkészítése:
A répákat reszeld le durvára vagy aprítsd fel apróra. A mandulát is daráld le picit durvábbra.
Készíts elő egy 20-22 cm-es tortaformát és kend ki, lisztezd ki vagy tegyél bele sütőpapírt.
Keverd össze egy tálban a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, majd add hozzá az olajat és a vizet, keverd el. A vizet fokozatosan add hozzá, figyeld, hogy a tészta ne legyen folyós. Tedd hozzá a sárgarépát, mandulát és a mazsolát.
A keveréket öntsd a sütőformába és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb 35-40 perc alatt.
Ha kihült, tehetsz mázat is a tetejére porcukorból és citromléből. Én nem szoktam, mert csak felesleges cukor.
Tipp:
A répatorta nagy népszerűségnek örvend, mert nem csak finom, de egy egészségesebb édesség lévén, az összetevők között reszelt répa, aszalt gyümölcs és valamilyen mag szerepel.
Én tönkölybúzaliszttel szoktam készíteni, de helyette használhatsz teljeskiörlésű és finom búzalisztet is. A mandula helyett használhatsz diót is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »