Vegán répatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A csésze 2,5 dl-es.

  • 1,5 csésze tejeskiörlésű tönkölybúzaliszt
  • 1,5 csésze tönköly finomliszt
  • 1 csésze teljes értékű nádcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk kadmamom
  • 1 tk gyömbér (por)
  • 1 tk örölt szegfűszeg
  • 1 tk vanília (vagy ízlés szerint)
  • csipet só
  • 2/3 csésze naprafogóolaj vagy kókuszolaj
  • 1,5-2 csésze víz
  • 1 csésze mazsola
  • 20 dkg pucolt sárgarépa
  • 10 dkg mandula

Elkészítése:

A répákat reszeld le durvára vagy aprítsd fel apróra. A mandulát is daráld le picit durvábbra.

Készíts elő egy 20-22 cm-es tortaformát és kend ki, lisztezd ki vagy tegyél bele sütőpapírt.

Keverd össze egy tálban a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, majd add hozzá az olajat és a vizet, keverd el. A vizet fokozatosan add hozzá, figyeld, hogy a tészta ne legyen folyós. Tedd hozzá a sárgarépát, mandulát és a mazsolát.

A keveréket öntsd a sütőformába és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb 35-40 perc alatt.

Ha kihült, tehetsz mázat is a tetejére porcukorból és citromléből. Én nem szoktam, mert csak felesleges cukor.

Tipp:

A répatorta nagy népszerűségnek örvend, mert nem csak finom, de egy egészségesebb édesség lévén, az összetevők között reszelt répa, aszalt gyümölcs és valamilyen mag szerepel.

Én tönkölybúzaliszttel szoktam készíteni, de helyette használhatsz teljeskiörlésű és finom búzalisztet is. A mandula helyett használhatsz diót is.