Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargabéles torta házi baracköntettel recept

Vargabéles torta házi baracköntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db réteslap
    • 17 dkg tészta (finommetélt)
    • 50 dkg tehéntúró
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 10 dkg vaj (vagy margarin)
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg mazsola
    • 450 g tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 teáskanál vaníliaaroma (elhagyható)
    • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
    • 1 ek margarin (olvasztott, a forma kikenéséhez)
    • 10 db sárgabarack (vagy befőtt)
    • 1 ek méz

    Elkészítése:

    A túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor 2/3-ával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, aromával és a mazsolával.

    Adjuk hozzá a kifőzött, szűrt cérnametéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és óvatos mozdulattal keverjük a masszához.

    Egy magas szélű tortaformát kenjünk ki olvasztott margarinnal, béleljük ki az egyik réteg réteslappal. Kenjük meg olvasztott vajjal, majd ugyanígy terítsünk bele még kettőt, mindegyiket vajjal megkenve. Öntsük bele a tölteléket, majd 3 db tortaforma nagyságú réteslapot vágjunk és mindegyiket külön megkenve vajjal illesszük rá a krémre.

    A tetejét is meg kell kenni és süssük meg, amíg a teteje halványodni kezd 180 fokon.

    Az öntethez, télen konzerv sárgabarackot, nyáron friss gyümölcsöt vagdossunk apróra, turmixoljuk össze, kevés mézzel ízesítsük.

    A bélest porcukrozva, az öntettel tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá