Hozzávalók:
Elkészítése:
A túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor 2/3-ával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, aromával és a mazsolával.
Adjuk hozzá a kifőzött, szűrt cérnametéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és óvatos mozdulattal keverjük a masszához.
Egy magas szélű tortaformát kenjünk ki olvasztott margarinnal, béleljük ki az egyik réteg réteslappal. Kenjük meg olvasztott vajjal, majd ugyanígy terítsünk bele még kettőt, mindegyiket vajjal megkenve. Öntsük bele a tölteléket, majd 3 db tortaforma nagyságú réteslapot vágjunk és mindegyiket külön megkenve vajjal illesszük rá a krémre.
A tetejét is meg kell kenni és süssük meg, amíg a teteje halványodni kezd 180 fokon.
Az öntethez, télen konzerv sárgabarackot, nyáron friss gyümölcsöt vagdossunk apróra, turmixoljuk össze, kevés mézzel ízesítsük.
A bélest porcukrozva, az öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat!