Vargabéles torta házi baracköntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db réteslap
  • 17 dkg tészta (finommetélt)
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 db tojás (nagy)
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 450 g tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma (elhagyható)
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 1 ek margarin (olvasztott, a forma kikenéséhez)
  • 10 db sárgabarack (vagy befőtt)
  • 1 ek méz

Elkészítése:

A túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor 2/3-ával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, aromával és a mazsolával.

Adjuk hozzá a kifőzött, szűrt cérnametéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és óvatos mozdulattal keverjük a masszához.

Egy magas szélű tortaformát kenjünk ki olvasztott margarinnal, béleljük ki az egyik réteg réteslappal. Kenjük meg olvasztott vajjal, majd ugyanígy terítsünk bele még kettőt, mindegyiket vajjal megkenve. Öntsük bele a tölteléket, majd 3 db tortaforma nagyságú réteslapot vágjunk és mindegyiket külön megkenve vajjal illesszük rá a krémre.

A tetejét is meg kell kenni és süssük meg, amíg a teteje halványodni kezd 180 fokon.

Az öntethez, télen konzerv sárgabarackot, nyáron friss gyümölcsöt vagdossunk apróra, turmixoljuk össze, kevés mézzel ízesítsük.

A bélest porcukrozva, az öntettel tálaljuk.

Jó étvágyat!