Vargabéles recept

Elkészítése:
A tésztát bő, forró, enyhén sós vízbe főzzük ki. Ha elkészült leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és félretesszük.
A tojások fehérjéjét verjük kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük egy nagyobb tálban, majd vaníliás cukrot is belekeverjük. Beleforgatjuk a lecsepegtetett tésztát, tejfölt, majd az áttört túrót, mazsolát végül beleforgatjuk az olajat.
Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabot is és lazán összeforgatjuk, vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.
A tepsit vékonyan vajazzuk ki és terítsünk bele egymásra, fedésben 3 réteslapot, amiket vékonyan kenjünk le olajjal. Rakjuk rá a túrótölteléket és fedjük be a maradék réteslappal. Az utolsó réteg réteslapot is vékonyan olajozzuk meg és a tejfölben elkevert vaníliás cukorral kenjük meg jó alaposan.
Előmelegített 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva melegen vagy langyosan tálaljuk.
Ízlés szerint málnaszörppel vagy akár házi lekvárral is tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »