Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi isler recept

Ünnepi isler
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás porcukor
    • 1 csapott kk sütőpor
    • 5 dkg darált dió
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 20 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • Pár ek savanykás lekvár, dzsem (nálam ribizli)
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, cukrokkal, sóval, darált dióval és jól elkeverjük.

    Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a margarint és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.

    Lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra elnyújtjuk és egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

    Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 8 perc alatt megsütjük.

    Hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 1-1 darabot egy kiskanál savanykás lekvárral vagy dzsemmel összeragasztunk. Érdemes pár órát várni a csokizással, mert akkor a két tészta lap közben nem csúszik el egymáson.A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és megmártjuk benne a sütiket.

    Sütőpapíron hagyjuk, míg a csoki megszilárdul.

    Én a maradék csokoládét később újra felolvasztottam és csíkokat húztam az islerek tetejére.

    Tipp:

    Ritkán sütök islert, mert egy picit munkaigényes a mártogatása, de olyankor mindig nagy sikere van. Most saját készítésű ribizli dzsemmel töltöttem meg.
    Elfelejtettem megszámolni, hány darab lett belőle, olyan hamar elfogyott a tálcáról.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá