Ünnepi isler

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás porcukor
  • 1 csapott kk sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • Pár ek savanykás lekvár, dzsem (nálam ribizli)
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, cukrokkal, sóval, darált dióval és jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a margarint és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.

Lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra elnyújtjuk és egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 8 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 1-1 darabot egy kiskanál savanykás lekvárral vagy dzsemmel összeragasztunk. Érdemes pár órát várni a csokizással, mert akkor a két tészta lap közben nem csúszik el egymáson.A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és megmártjuk benne a sütiket.

Sütőpapíron hagyjuk, míg a csoki megszilárdul.

Én a maradék csokoládét később újra felolvasztottam és csíkokat húztam az islerek tetejére.

Tipp:

Ritkán sütök islert, mert egy picit munkaigényes a mártogatása, de olyankor mindig nagy sikere van. Most saját készítésű ribizli dzsemmel töltöttem meg.
Elfelejtettem megszámolni, hány darab lett belőle, olyan hamar elfogyott a tálcáról.