Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Isler recept

Isler
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 100 g porcukor
    • 200 g vaj
    • 280 g búzaliszt (BL 55)

    Továbbá:

    • 100 g darált dió vagy mandula
    • étcsoki olajjal olvasztva
    • pikáns lekvár (barack, málna, ribizli, ki mivel szeretné)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amint összeáll, már jó is. Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a nyújtásnál töredezni fog.

    Folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük 15 percet. A sütőt közben melegítsük elő 180 fokra.

    Ezután lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

    Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a korongokat és 5-10 (sütőfüggő) perc alatt megsütjük. Mikor a széle már kezd a korongoknak barnulni, már jó.

    Ha teljesen kihűltek a korongocskáink, megkenjük őket valamilyen pikáns lekvárral. Pár órát vagy másnapig állni hagyjuk az islereket.

    Gőz fölött felolvasztott étcsokoládéba mártjuk és díszítjük. Én az étcsokit még olvasztott tejcsokival és pisztáciával díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá