Isler

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 100 g porcukor
  • 200 g vaj
  • 280 g búzaliszt (BL 55)

Továbbá:

  • 100 g darált dió vagy mandula
  • étcsoki olajjal olvasztva
  • pikáns lekvár (barack, málna, ribizli, ki mivel szeretné)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amint összeáll, már jó is. Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a nyújtásnál töredezni fog.

Folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük 15 percet. A sütőt közben melegítsük elő 180 fokra.

Ezután lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a korongokat és 5-10 (sütőfüggő) perc alatt megsütjük. Mikor a széle már kezd a korongoknak barnulni, már jó.

Ha teljesen kihűltek a korongocskáink, megkenjük őket valamilyen pikáns lekvárral. Pár órát vagy másnapig állni hagyjuk az islereket.

Gőz fölött felolvasztott étcsokoládéba mártjuk és díszítjük. Én az étcsokit még olvasztott tejcsokival és pisztáciával díszítettem.