Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós zserbó recept

Túrós zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1 tejföl ((200 g)
    • 1 csipet só
    • 2 evőkanál kakaópor

    A töltelékhez:

    • 0,5 kg tehéntúró
    • 20 dkg porcukor
    • 3 evőkanál búzadara
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja, és leve
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 evőkanál sárgabaracklekvár

    A tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tésztához összekeverjük a lisztet a porcukorral, a csipet sóval és a szódabikarbónával, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy egy ne ragacsos, de azért könnyen nyújtható, picit lágy tésztát kapjunk.

    Az összegyúrt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és az egyikbe gyúrjuk bele a 2 evőkanál kakaóport.

    A töltelékhez összekeverjük a túrót a cukrokkal, a búzadarával, tojás sárgákkal, citromhéjjal és citromlével, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert 5 tojásfehérjét.

    Egy kb. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik sárga tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra, belehelyezzük a tepsibe, majd egyenletesen megkenjük lekvárral.

    Kinyújtjuk a kakaós tésztát is, ráhelyezzük a lekváros részre, erre jön a túrós töltelék, végül kinyújtjuk a másik sárga tésztát is, melyet a túrós töltelékre helyezünk.

    Ezeket a lapban nyújtott tésztákat úgy tudjuk legegyszerűbben kezelni, ha kivágunk sütőpapírból egy tepsi méretet, és erre rakva nyújtjuk ki, és igazítjuk el a lapokat. Így biztosan egyforma méretű lesz mindegyik. 170 fokra előmelegített sütőben, égkeveréssel 25 percig sütjük.

    Amikor kihűlt a sütemény, a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, összekeverjük az olajjal és egyenletesen bevonjuk a tetejét, hagyjuk kicsit dermedni.

    Tipp:

    Pár órás pihenést igényel, de legjobb, ha előző nap megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá