Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tésztához összekeverjük a lisztet a porcukorral, a csipet sóval és a szódabikarbónával, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy egy ne ragacsos, de azért könnyen nyújtható, picit lágy tésztát kapjunk.
Az összegyúrt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és az egyikbe gyúrjuk bele a 2 evőkanál kakaóport.
A töltelékhez összekeverjük a túrót a cukrokkal, a búzadarával, tojás sárgákkal, citromhéjjal és citromlével, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert 5 tojásfehérjét.
Egy kb. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik sárga tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra, belehelyezzük a tepsibe, majd egyenletesen megkenjük lekvárral.
Kinyújtjuk a kakaós tésztát is, ráhelyezzük a lekváros részre, erre jön a túrós töltelék, végül kinyújtjuk a másik sárga tésztát is, melyet a túrós töltelékre helyezünk.
Ezeket a lapban nyújtott tésztákat úgy tudjuk legegyszerűbben kezelni, ha kivágunk sütőpapírból egy tepsi méretet, és erre rakva nyújtjuk ki, és igazítjuk el a lapokat. Így biztosan egyforma méretű lesz mindegyik. 170 fokra előmelegített sütőben, égkeveréssel 25 percig sütjük.
Amikor kihűlt a sütemény, a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, összekeverjük az olajjal és egyenletesen bevonjuk a tetejét, hagyjuk kicsit dermedni.
Pár órás pihenést igényel, de legjobb, ha előző nap megsütjük.