Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pite recept

Túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 10 dkg durumliszt
    • 8 dkg fruktóz
    • 10 dkg puha vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csapott evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 8 dkg fruktóz
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 nagyobb evőkanál tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg mazsola (opcionális)

    Tetejére:

    • 1 evőkanál joghurt

    Elkészítése:

    A tésztához a liszteket elkeverjük a sóval, sütőporral, fruktózzal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Puha állagú tésztát gyúrunk, cipó alakúra formázzuk és kettéosztjuk a tésztát.

    Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Az egyik tésztagombócot a tepsi méretére nyújtjuk és belefektetjük a tepsibe.

    A töltelék elkészítéséhez a túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, tejfölt, fruktózt és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába.

    Az elkészített tölteléket rásimítjuk a tepsibe fektetett tésztára, majd a másik adag tésztagombócot is kinyújtjuk és a töltelékre helyezzük.

    Villával megszurkáljuk, lekenjük a joghurttal és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt pirosra sütjük.

    Az elkészült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeleteljük és meghintjük fruktózzal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá