Túrós pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós pite

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg durumliszt
  • 8 dkg fruktóz
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 8 dkg fruktóz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 nagyobb evőkanál tejföl
  • 3 tojás
  • 10 dkg mazsola (opcionális)

Tetejére:

  • 1 evőkanál joghurt

Elkészítése:

A tésztához a liszteket elkeverjük a sóval, sütőporral, fruktózzal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Puha állagú tésztát gyúrunk, cipó alakúra formázzuk és kettéosztjuk a tésztát.

Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Az egyik tésztagombócot a tepsi méretére nyújtjuk és belefektetjük a tepsibe.

A töltelék elkészítéséhez a túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, tejfölt, fruktózt és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába.

Az elkészített tölteléket rásimítjuk a tepsibe fektetett tésztára, majd a másik adag tésztagombócot is kinyújtjuk és a töltelékre helyezzük.

Villával megszurkáljuk, lekenjük a joghurttal és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt pirosra sütjük.

Az elkészült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeleteljük és meghintjük fruktózzal.