Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a liszteket elkeverjük a sóval, sütőporral, fruktózzal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Puha állagú tésztát gyúrunk, cipó alakúra formázzuk és kettéosztjuk a tésztát.
Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Az egyik tésztagombócot a tepsi méretére nyújtjuk és belefektetjük a tepsibe.
A töltelék elkészítéséhez a túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, tejfölt, fruktózt és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába.
Az elkészített tölteléket rásimítjuk a tepsibe fektetett tésztára, majd a másik adag tésztagombócot is kinyújtjuk és a töltelékre helyezzük.
Villával megszurkáljuk, lekenjük a joghurttal és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt pirosra sütjük.
Az elkészült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeleteljük és meghintjük fruktózzal.