Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós lepény szilvával recept

Túrós lepény szilvával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 30 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 dl tej

    A töltelékhez:

    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 kg túró
    • 4 ek porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 kg szilva
    • 4 ek porcukor
    • 2 ek fűszerkeverék, vagy fahéj

    A fűszerkeverék összetétele:

    • 2 rész fahéj
    • 2 rész gyömbér
    • 1 rész szegfűszeg
    • 1/2 rész szerecsendió
    • 1/2 rész szegfűbors
    • 1/2 rész zöld kardamom mag

    Elkészítése:

    A szilvát megmosom, kimagozom és felezem.

    A tésztához a lisztet elkeverem a sóval, sütőporral és kristálycukorral, majd elmorzsolom a margarinnal, végül 2 tojássárgájával és tejjel összegyúrom.

    Egy 38×30 cm tepsi aljára nyomkodom. A szilvákat a vágott felükkel felfelé a tésztára rakom. A fűszerkeverék felét elkeverem 4 ek porcukorral és megszórom a vele a tésztára sorakoztatott szilvákat.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    200 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütöm.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    A töltelékhez összekeverem a hozzávalókat és a maradék fűszerkeveréket, hozzáadom a tojás fehérjéből felvert habot, és az elősütött tésztára kenem.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Visszateszem a sütőbe és 200 fokon addig sütöm, amíg a teteje arany színű lesz.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá