Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A fűszerkeverék összetétele:
Elkészítése:
A szilvát megmosom, kimagozom és felezem.
A tésztához a lisztet elkeverem a sóval, sütőporral és kristálycukorral, majd elmorzsolom a margarinnal, végül 2 tojássárgájával és tejjel összegyúrom.
Egy 38×30 cm tepsi aljára nyomkodom. A szilvákat a vágott felükkel felfelé a tésztára rakom. A fűszerkeverék felét elkeverem 4 ek porcukorral és megszórom a vele a tésztára sorakoztatott szilvákat.
200 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütöm.
A töltelékhez összekeverem a hozzávalókat és a maradék fűszerkeveréket, hozzáadom a tojás fehérjéből felvert habot, és az elősütött tésztára kenem.
Visszateszem a sütőbe és 200 fokon addig sütöm, amíg a teteje arany színű lesz.