Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrókocka recept

Túrókocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
    A tésztához:

    • 50 dkg rizsliszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg cukor vagy eritrit
    • 1 cs sütőpor
    • kb 2 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 1 kg túró
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • kb 6 ek cukor vagy eritrit (ízlés szerint)
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom leve és reszelt héjacitrom
    • mazsola (opcionális)
    • 4 ek kukoricadara (rizsdara)

    Tetejére:

    • porcukor vagy pyírfaporcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hagyjuk pihenni, ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, úgy keverjük a túrós masszába.

    A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és nagy gáztepsibe fektetjük, ezen elegyengetjük a túrós tölteléket. Kinyújtjuk a másik lapot is és a túrótöltelék tetejére borítjuk.

    Megszurkáljuk és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ha langyosra hűlt megszórjuk porcukorral és kockára szelve kínáljuk.

    Tipp:

    Az év bármely szakában megállja a helyét a vasárnapi asztalon, így akár karácsonykor is. Gluténmentes!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá