Túrókocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túrókocka

Hozzávalók egy gáztepsihez:
A tésztához:

  • 50 dkg rizsliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor vagy eritrit
  • 1 cs sütőpor
  • kb 2 dl tejföl
  • 2 tojás

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 6 tojás szétválasztva
  • kb 6 ek cukor vagy eritrit (ízlés szerint)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héjacitrom
  • mazsola (opcionális)
  • 4 ek kukoricadara (rizsdara)

Tetejére:

  • porcukor vagy pyírfaporcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hagyjuk pihenni, ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, úgy keverjük a túrós masszába.

A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és nagy gáztepsibe fektetjük, ezen elegyengetjük a túrós tölteléket. Kinyújtjuk a másik lapot is és a túrótöltelék tetejére borítjuk.

Megszurkáljuk és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ha langyosra hűlt megszórjuk porcukorral és kockára szelve kínáljuk.

Tipp:

Az év bármely szakában megállja a helyét a vasárnapi asztalon, így akár karácsonykor is. Gluténmentes!