Túróhabos-diós szelet recept
Hozzávalók egy gáztepsihez:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 8 dkg őrölt dió
- 7 dkg rizsliszt
- csipet só
Túróhab:
- 45 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
Az egész tojást habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd óvatosan hozzáforgatjuk diós-rizslisztes keveréket. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A túrót villával jól összetörjük, majd ízesítjük és hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt.
A piskótát 4 részre vágjuk (függőlegesen! Vízszintesen nem is lehet, mert annyira vékony lesz), betöltjük a túróhabbal, úgy hogy a tetejére is jusson, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Csokoládé forgáccsal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










