Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túróhabos-diós szelet recept

Túróhabos-diós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 8 dkg őrölt dió
    • 7 dkg rizsliszt
    • csipet só

    Túróhab:

    • 45 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk.

    Az egész tojást habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd óvatosan hozzáforgatjuk diós-rizslisztes keveréket. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 10-12 perc alatt megsütjük.

    A túrót villával jól összetörjük, majd ízesítjük és hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt.

    A piskótát 4 részre vágjuk (függőlegesen! Vízszintesen nem is lehet, mert annyira vékony lesz), betöltjük a túróhabbal, úgy hogy a tetejére is jusson, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.

    Csokoládé forgáccsal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá