Túróhabos-diós szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy gáztepsihez:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 8 dkg őrölt dió
- 7 dkg rizsliszt
- csipet só
Túróhab:
- 45 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
Az egész tojást habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd óvatosan hozzáforgatjuk diós-rizslisztes keveréket. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A túrót villával jól összetörjük, majd ízesítjük és hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt.
A piskótát 4 részre vágjuk (függőlegesen! Vízszintesen nem is lehet, mert annyira vékony lesz), betöltjük a túróhabbal, úgy hogy a tetejére is jusson, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Csokoládé forgáccsal díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.