Töltött vekni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kovászos vekni (25 dkg-os)
- 10 dkg főtt, füstölt karaj
- 5 dkg paprikás szalámi
- 5 dkg téliszalámi
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 hasáb kápia paprika
- 15 dkg mozzarella (rúd)
- 1 vékony szelet ementáli sajt
Elkészítése:
A veknit egy éles késsel hosszában 3 helyen, keresztben 6 helyen mélyen berácsozzuk.
A szalámikat, a karaj szeleteket, a lila hagymát és a paprikát apró darabokra vágjuk, a mozzarellát lereszeljük és mindezt összekeverjük. Sózni, borsozni nem szükséges..
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A vekni vágásaiba belenyomkodjuk a tölteléket és befedjük 1 szelet keskeny csíkokra vágott ementáli sajttal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét kissé kúposra hajtott vastagabb grillfóliával lezárjuk úgy, hogy a veknit (a sajt miatt) ne érintse és 20-22 percig sütjük fóliával, majd még 6-8 percig kissé megpirítjuk, de már fólia nélkül.
Még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A töltelék összetevői ízlés szerint variálhatóak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »