Töltött vekni recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kovászos vekni (25 dkg-os)
- 10 dkg főtt, füstölt karaj
- 5 dkg paprikás szalámi
- 5 dkg téliszalámi
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 hasáb kápia paprika
- 15 dkg mozzarella (rúd)
- 1 vékony szelet ementáli sajt
Elkészítése:
A veknit egy éles késsel hosszában 3 helyen, keresztben 6 helyen mélyen berácsozzuk.
A szalámikat, a karaj szeleteket, a lila hagymát és a paprikát apró darabokra vágjuk, a mozzarellát lereszeljük és mindezt összekeverjük. Sózni, borsozni nem szükséges..
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A vekni vágásaiba belenyomkodjuk a tölteléket és befedjük 1 szelet keskeny csíkokra vágott ementáli sajttal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét kissé kúposra hajtott vastagabb grillfóliával lezárjuk úgy, hogy a veknit (a sajt miatt) ne érintse és 20-22 percig sütjük fóliával, majd még 6-8 percig kissé megpirítjuk, de már fólia nélkül.
Még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A töltelék összetevői ízlés szerint variálhatóak!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.