Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött vekni recept

Töltött vekni
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kovászos vekni (25 dkg-os)
    • 10 dkg főtt, füstölt karaj
    • 5 dkg paprikás szalámi
    • 5 dkg téliszalámi
    • 1 kisebb fej lilahagyma
    • 1 hasáb kápia paprika
    • 15 dkg mozzarella (rúd)
    • 1 vékony szelet ementáli sajt

    Elkészítése:

    A veknit egy éles késsel hosszában 3 helyen, keresztben 6 helyen mélyen berácsozzuk.

    A szalámikat, a karaj szeleteket, a lila hagymát és a paprikát apró darabokra vágjuk, a mozzarellát lereszeljük és mindezt összekeverjük. Sózni, borsozni nem szükséges..

    A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

    A vekni vágásaiba belenyomkodjuk a tölteléket és befedjük 1 szelet keskeny csíkokra vágott ementáli sajttal.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét kissé kúposra hajtott vastagabb grillfóliával lezárjuk úgy, hogy a veknit (a sajt miatt) ne érintse és 20-22 percig sütjük fóliával, majd még 6-8 percig kissé megpirítjuk, de már fólia nélkül.

    Még forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A töltelék összetevői ízlés szerint variálhatóak!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá