Töltött vekni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kovászos vekni (25 dkg-os)
- 10 dkg főtt, füstölt karaj
- 5 dkg paprikás szalámi
- 5 dkg téliszalámi
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 hasáb kápia paprika
- 15 dkg mozzarella (rúd)
- 1 vékony szelet ementáli sajt
Elkészítése:
A veknit egy éles késsel hosszában 3 helyen, keresztben 6 helyen mélyen berácsozzuk.
A szalámikat, a karaj szeleteket, a lila hagymát és a paprikát apró darabokra vágjuk, a mozzarellát lereszeljük és mindezt összekeverjük. Sózni, borsozni nem szükséges..
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A vekni vágásaiba belenyomkodjuk a tölteléket és befedjük 1 szelet keskeny csíkokra vágott ementáli sajttal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét kissé kúposra hajtott vastagabb grillfóliával lezárjuk úgy, hogy a veknit (a sajt miatt) ne érintse és 20-22 percig sütjük fóliával, majd még 6-8 percig kissé megpirítjuk, de már fólia nélkül.
Még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A töltelék összetevői ízlés szerint variálhatóak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »