Töltött vekni

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött vekni

Hozzávalók:

  • 1 kovászos vekni (25 dkg-os)
  • 10 dkg főtt, füstölt karaj
  • 5 dkg paprikás szalámi
  • 5 dkg téliszalámi
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 hasáb kápia paprika
  • 15 dkg mozzarella (rúd)
  • 1 vékony szelet ementáli sajt

Elkészítése:

A veknit egy éles késsel hosszában 3 helyen, keresztben 6 helyen mélyen berácsozzuk.

A szalámikat, a karaj szeleteket, a lila hagymát és a paprikát apró darabokra vágjuk, a mozzarellát lereszeljük és mindezt összekeverjük. Sózni, borsozni nem szükséges..

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A vekni vágásaiba belenyomkodjuk a tölteléket és befedjük 1 szelet keskeny csíkokra vágott ementáli sajttal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét kissé kúposra hajtott vastagabb grillfóliával lezárjuk úgy, hogy a veknit (a sajt miatt) ne érintse és 20-22 percig sütjük fóliával, majd még 6-8 percig kissé megpirítjuk, de már fólia nélkül.

Még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

A töltelék összetevői ízlés szerint variálhatóak!