Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu tekercs recept

Tiramisu tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor vagy eritrit
    • 3 ek rizsliszt
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor

    A krémhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor vagy eritrit
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 ek instant kávépor

    A tetejére:

    • cukrozatlan kakaópor
    • díszítő ostya

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizsliszt-kakaópor keverékét is belekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt, gáztepsibe simítjuk és előmelegített, 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

    Közben elkészítjük a krémet is: a tojások sárgáját a cukor felével vízgőz felett sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a maradék cukorral kemény habbá ver tojásfehérjét és a kávét is.

    A piskótát a sütőből kivéve, konyharuhára fektetjük és a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük. Én nem tekergetem ki-be, mert felesleges.

    A piskótalapot a krémmel megkenjük (egy kevés krémet hagyunk, hogy kívülről is be tudjjuk kenni). Feltekerjük, a maradék krémmel kívül is bekenjük, villával vagy fésűs habkártyával csíkozzuk. Egy-két órára hűtőbe tesszük.

    Tálalás előtt cukrozatlan kakaóporral megszórjuk és ostyával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá