Tiramisu tekercs recept

Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizsliszt-kakaópor keverékét is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt, gáztepsibe simítjuk és előmelegített, 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet is: a tojások sárgáját a cukor felével vízgőz felett sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a maradék cukorral kemény habbá ver tojásfehérjét és a kávét is.
A piskótát a sütőből kivéve, konyharuhára fektetjük és a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük. Én nem tekergetem ki-be, mert felesleges.
A piskótalapot a krémmel megkenjük (egy kevés krémet hagyunk, hogy kívülről is be tudjjuk kenni). Feltekerjük, a maradék krémmel kívül is bekenjük, villával vagy fésűs habkártyával csíkozzuk. Egy-két órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt cukrozatlan kakaóporral megszórjuk és ostyával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »