Tiramisu tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor vagy eritrit
  • 3 ek rizsliszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 2 tojás
  • 4 ek cukor vagy eritrit
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 ek instant kávépor

A tetejére:

  • cukrozatlan kakaópor
  • díszítő ostya

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizsliszt-kakaópor keverékét is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt, gáztepsibe simítjuk és előmelegített, 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a krémet is: a tojások sárgáját a cukor felével vízgőz felett sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a maradék cukorral kemény habbá ver tojásfehérjét és a kávét is.

A piskótát a sütőből kivéve, konyharuhára fektetjük és a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük. Én nem tekergetem ki-be, mert felesleges.

A piskótalapot a krémmel megkenjük (egy kevés krémet hagyunk, hogy kívülről is be tudjjuk kenni). Feltekerjük, a maradék krémmel kívül is bekenjük, villával vagy fésűs habkártyával csíkozzuk. Egy-két órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt cukrozatlan kakaóporral megszórjuk és ostyával díszítjük.