Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu házi piskótával recept

Tiramisu házi piskótával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 27 dkg cukor
    • 1 dl napraforgó olaj
    • 1 dl víz (meleg)
    • 27 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet szódabikarbóna
    • 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
    • 1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

    Krémhez:

    • 50 dkg mascarpone
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek porcukor
    • 10 ml brandy (cherry)
    • 2 dl feketekávé (a piskóta locsolásához)
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor (a szóráshoz)

    Elkészítése:

    A piskótához a tojássárgákat, cukrot, olajat és a meleg vizet összekeverjük.

    A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.

    A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk az olajos részbe.

    Zsírozott, lisztezett nagy gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.

    Mikor kész, elfelezzük. Egyik felét egy piskóta hosszúságú, mélyebb tálba vagy tepsibe tesszük és meglocsoljuk feketekávéval.

    A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. A 3 tojássárgákat elkeverjük a porcukorral és a brandyvel. Apránként a krémsajthoz adagolva simára keverjük. Miután kemény habbá vertük a tojásfehérjét, ezt is óvatosan hozzáadagoljuk.

    A felét rákenjük a meglocsotl tésztára, majd a másik fél piskótát is (azt a felét amelyiket alulra szánunk) meglocsoljuk kávéval, majd ráfektetjük a krém tetejére. A maradék krémmel díszítjük a tésztánk tetejét. Kakaóport szitálunk rá.

    Hűtőbe tesszük összeérni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá