Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes hamis tiramisu recept

Grízes hamis tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Krém:

    • 1 liter tej
    • 12 dkg búzadara
    • 8 dkg cukor
    • 2 csomag vaniliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Piskóta réteg:

    • 300 ml kávé
    • 3 dkg porcukor vagy 2 ek méz
    • 15-20 dkg babapiskóta

    Elkészítése:

    A tejet feltesszük a gázra, majd a cukrot és a búzadarát alaposan elkeverjük benne. Egy hígabb tejbegrízt kell hogy kapjunk.

    Ha kész levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. A tojásokat külön tálba szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a grízben. Ezt követően visszarakjuk a tűzre és hőkezeljük az így már tojássárgájával kiegészített masszát (2-3 perc alatt). Ezt követően szobahőmérsékletűre hűtjük.

    Közben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a csipet sóval és óvatosan beleforgatjuk a kihűlt grízbe.

    Lefőzzük a kávét és elkeverjük benne a cukrot vagy mézet.

    A rétegzés a szokásos tiramisuhoz hasonlóan történik, tehát egy réteg kávéba áztatott babapiskóta és egy réteg krém felváltva. Ha kicsit fel akarjuk túrbózni a rétegek közé lehet étcsokoládét reszelni és/vagy apró nutella halmokat kanalazni.

    A felső réteg krémre mehet a kakaópor, majd legkevesebb 2 órára betesszük a hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá