Grízes hamis tiramisu recept
Hozzávalók:
Krém:
- 1 liter tej
- 12 dkg búzadara
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaniliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Piskóta réteg:
- 300 ml kávé
- 3 dkg porcukor vagy 2 ek méz
- 15-20 dkg babapiskóta
Elkészítése:
A tejet feltesszük a gázra, majd a cukrot és a búzadarát alaposan elkeverjük benne. Egy hígabb tejbegrízt kell hogy kapjunk.
Ha kész levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. A tojásokat külön tálba szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a grízben. Ezt követően visszarakjuk a tűzre és hőkezeljük az így már tojássárgájával kiegészített masszát (2-3 perc alatt). Ezt követően szobahőmérsékletűre hűtjük.
Közben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a csipet sóval és óvatosan beleforgatjuk a kihűlt grízbe.
Lefőzzük a kávét és elkeverjük benne a cukrot vagy mézet.
A rétegzés a szokásos tiramisuhoz hasonlóan történik, tehát egy réteg kávéba áztatott babapiskóta és egy réteg krém felváltva. Ha kicsit fel akarjuk túrbózni a rétegek közé lehet étcsokoládét reszelni és/vagy apró nutella halmokat kanalazni.
A felső réteg krémre mehet a kakaópor, majd legkevesebb 2 órára betesszük a hűtőbe.