Tiramisu házi piskótával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tiramisu házi piskótával

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 tojás
  • 27 dkg cukor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 dl víz (meleg)
  • 27 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
  • 1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

Krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 10 ml brandy (cherry)
  • 2 dl feketekávé (a piskóta locsolásához)
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor (a szóráshoz)

Elkészítése:

A piskótához a tojássárgákat, cukrot, olajat és a meleg vizet összekeverjük.

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.

A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk az olajos részbe.

Zsírozott, lisztezett nagy gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.

Mikor kész, elfelezzük. Egyik felét egy piskóta hosszúságú, mélyebb tálba vagy tepsibe tesszük és meglocsoljuk feketekávéval.

A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. A 3 tojássárgákat elkeverjük a porcukorral és a brandyvel. Apránként a krémsajthoz adagolva simára keverjük. Miután kemény habbá vertük a tojásfehérjét, ezt is óvatosan hozzáadagoljuk.

A felét rákenjük a meglocsotl tésztára, majd a másik fél piskótát is (azt a felét amelyiket alulra szánunk) meglocsoljuk kávéval, majd ráfektetjük a krém tetejére. A maradék krémmel díszítjük a tésztánk tetejét. Kakaóport szitálunk rá.

Hűtőbe tesszük összeérni.