Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölkrémes szelet recept

Tejfölkrémes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 500 g darált háztartási keksz
    • 250 g margarin
    • 2 dl tej
    • 200 g cukor
    • 3 ek kakaópor

    Krém:

    • 5 dl tejföl
    • 5 ek liszt
    • 150 g porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g margarin
    • 1 vaníliarúd

    Máz:

    • 5 ek olaj
    • 100 g ét tortabevonó

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    Egy tálban összekeverjük a darált kekszet és a kakaóport. Eközben a margarint, a tejet és a cukrot addig melegítjük a tűzhelyen, amíg a cukor teljesen elolvad.

    A meleg tejet a kekszhez öntjük, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. A tepsi méretétől függ a tészta vastagsága.

    A krém elkészítése:

    A tejfölt, a lisztet és a tojásokat egy edényben összekeverjük, majd tűz fölött sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.

    A margarint a cukorral, a vaníliarúd belsejével habosra keverjük. A kihűlt krémmel jól kikeverjük és egyenletesen a hűtőből kivett tésztára kenjük.

    A máz elkészítése:

    Az 5 evőkanál olajat lassú tűzön felmelegítjük (nem kell, hogy forrjon, csak meleg legyen). Beletesszük a szoba hőmérsékletű tortabevonót (ha túl hideg, visszahűti az olajat), majd addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad a csokoládé.

    Az olvadt tortabevonót óvatosan a sütemény tetejére öntjük, majd óvatos mozdulatokkal teljesen beborítjuk vele azt. Tegyük hűtőbe, hogy a máz megdermedjen.

    Tipp:

    A krémbe eredetileg sokkal több cukrot kell tenni (250 g), de véleményem szerint úgy túl édes.

    A tejfölkrémes szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 410 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 29 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá