Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Máz:
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a darált kekszet és a kakaóport. Eközben a margarint, a tejet és a cukrot addig melegítjük a tűzhelyen, amíg a cukor teljesen elolvad.
A meleg tejet a kekszhez öntjük, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. A tepsi méretétől függ a tészta vastagsága.
A tejfölt, a lisztet és a tojásokat egy edényben összekeverjük, majd tűz fölött sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
A margarint a cukorral, a vaníliarúd belsejével habosra keverjük. A kihűlt krémmel jól kikeverjük és egyenletesen a hűtőből kivett tésztára kenjük.
Az 5 evőkanál olajat lassú tűzön felmelegítjük (nem kell, hogy forrjon, csak meleg legyen). Beletesszük a szoba hőmérsékletű tortabevonót (ha túl hideg, visszahűti az olajat), majd addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad a csokoládé.
Az olvadt tortabevonót óvatosan a sütemény tetejére öntjük, majd óvatos mozdulatokkal teljesen beborítjuk vele azt. Tegyük hűtőbe, hogy a máz megdermedjen.
A krémbe eredetileg sokkal több cukrot kell tenni (250 g), de véleményem szerint úgy túl édes.