Tejfölkrémes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 500 g darált háztartási keksz
  • 250 g margarin
  • 2 dl tej
  • 200 g cukor
  • 3 ek kakaópor

Krém:

  • 5 dl tejföl
  • 5 ek liszt
  • 150 g porcukor
  • 2 tojás
  • 200 g margarin
  • 1 vaníliarúd

Máz:

  • 5 ek olaj
  • 100 g ét tortabevonó

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a darált kekszet és a kakaóport. Eközben a margarint, a tejet és a cukrot addig melegítjük a tűzhelyen, amíg a cukor teljesen elolvad.

A meleg tejet a kekszhez öntjük, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. A tepsi méretétől függ a tészta vastagsága.

A krém elkészítése:

A tejfölt, a lisztet és a tojásokat egy edényben összekeverjük, majd tűz fölött sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.

A margarint a cukorral, a vaníliarúd belsejével habosra keverjük. A kihűlt krémmel jól kikeverjük és egyenletesen a hűtőből kivett tésztára kenjük.

A máz elkészítése:

Az 5 evőkanál olajat lassú tűzön felmelegítjük (nem kell, hogy forrjon, csak meleg legyen). Beletesszük a szoba hőmérsékletű tortabevonót (ha túl hideg, visszahűti az olajat), majd addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad a csokoládé.

Az olvadt tortabevonót óvatosan a sütemény tetejére öntjük, majd óvatos mozdulatokkal teljesen beborítjuk vele azt. Tegyük hűtőbe, hogy a máz megdermedjen.

Tipp:

A krémbe eredetileg sokkal több cukrot kell tenni (250 g), de véleményem szerint úgy túl édes.