Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lajcsi szelet recept

Lajcsi szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2 ek kakaópor
    • 2 ek méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 7,5 dkg vaj
    • 40 dkg finomliszt
    • 2 kk szódabikarbóna

    Krém:

    • 60 g puncs pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 4,5 dl tej
    • rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
    • 15 dkg vaj
    • 60 g vaníliás pudingpor
    • 4,5 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 tk vanília aroma

    Tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A kakaóport, mézet, tojásokat és a cukrot simára keverjük, majd vízgőz felett a vajjal sűrűsödésig keverjük. A gőzről levéve hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle.

    A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd 25*40 cm-es téglalap alakú lappá nyújtjuk a tésztákat egyenként. A lapokat sütőpapírra tesszük, majd a tepsi hátán megsütjük, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt.

    A krémekhez a tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a puncsoshoz a rum aromát, a vaníliáshoz a vanília aromát és a vajat, majd alaposan kihabosítjuk.

    A legalsó lapra rákenjük a puncsos krémet, lap, vaníliás krém és a legutolsó lappal fedjük be. A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd egyenletesen elterítjük a sütemény tetején. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

    A lajcsi szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 314 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá