Lajcsi szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek méz
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 7,5 dkg vaj
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 kk szódabikarbóna

Krém:

  • 60 g puncs pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 4,5 dl tej
  • rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
  • 15 dkg vaj
  • 60 g vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 tk vanília aroma

Tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A kakaóport, mézet, tojásokat és a cukrot simára keverjük, majd vízgőz felett a vajjal sűrűsödésig keverjük. A gőzről levéve hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd 25*40 cm-es téglalap alakú lappá nyújtjuk a tésztákat egyenként. A lapokat sütőpapírra tesszük, majd a tepsi hátán megsütjük, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt.

A krémekhez a tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a puncsoshoz a rum aromát, a vaníliáshoz a vanília aromát és a vajat, majd alaposan kihabosítjuk.

A legalsó lapra rákenjük a puncsos krémet, lap, vaníliás krém és a legutolsó lappal fedjük be. A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd egyenletesen elterítjük a sütemény tetején. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.