Tarka kókuszos recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz
- 10 ek porcukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 fiola rumaroma
Tetejére:
- 4 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel.
Ezután tovább keverjük a kanalanként hozzáadott vízzel.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és könnyedén hozzákeverjük egy fakanállal.
Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta ¾ részét beleöntjük, elsimítjuk.
Az ¼ részhez hozzákeverjük a kakaóport, és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, a tésztát hosszában elvágjuk, és mindkét lapot fél fiola rummal elkevert tejjel meglocsoljuk.
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.
A kihabosított vajjal összekeverjük.
Fél fiola rumaromával jó krémessé keverjük, és utoljára hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Az alsó lapra rákenjük a krém ¾ részét, rátesszük a másik lapot, és megkenjük a megmaradt krémmel.
Kókuszreszelékkel bőven megszórjuk.
A tarka kókuszos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »