Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlős piskótatorta recept

Szőlős piskótatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg rizsliszt
    • 20 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl víz
    • 1 dl olaj
    • 1 fürt szőlő
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor

    Elkészítése:

    A szőlőt megmossuk, leszemezzük és egy konyharuhán hagyjuk megszáradni.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat a a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojáshabot és a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.

    A masszát vajjal kikent pite vagy tortaformába öntjük, majd a szőlőszemeket beledobáljuk és kissé belenyomkodjuk.

    Előmelegített 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    Langyosra hűtve, porcukorral megszórva kínálhatjuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá