Szőlős piskótatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizsliszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 fürt szőlő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük és egy konyharuhán hagyjuk megszáradni.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat a a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojáshabot és a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.

A masszát vajjal kikent pite vagy tortaformába öntjük, majd a szőlőszemeket beledobáljuk és kissé belenyomkodjuk.

Előmelegített 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

Langyosra hűtve, porcukorral megszórva kínálhatjuk!