Szilvás–túrós lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg krémes túró
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 150 g tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom vagy lime reszelt héja
Tetejére:
- negyedelt szilva
- 2-3 ek fahéjas cukor
Elkészítése:
A margarint csipetnyi sóval és a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá a túrót, majd dolgozzuk össze alaposan. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat és jól keverjük el, majd a vaníliás cukrot, a tejfölt, a ctirom héját és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára a masszát.
Egy közepes méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a simára kikevert masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen lefelé.
Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (160 fokon) süssük készre kb 60 perc alatt.
Ha teljesen kihűlt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










