Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás–túrós lepény recept

Szilvás–túrós lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg krémes túró
    • 15 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g tejföl
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom vagy lime reszelt héja

    Tetejére:

    • negyedelt szilva
    • 2-3 ek fahéjas cukor

    Elkészítése:

    A margarint csipetnyi sóval és a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá a túrót, majd dolgozzuk össze alaposan. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat és jól keverjük el, majd a vaníliás cukrot, a tejfölt, a ctirom héját és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára a masszát.

    Egy közepes méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a simára kikevert masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen lefelé.

    Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (160 fokon) süssük készre kb 60 perc alatt.

    Ha teljesen kihűlt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá