Szilvás–túrós lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg krémes túró
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom vagy lime reszelt héja
Tetejére:
- negyedelt szilva
- 2-3 ek fahéjas cukor
Elkészítése:
A margarint csipetnyi sóval és a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá a túrót, majd dolgozzuk össze alaposan. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat és jól keverjük el, majd a vaníliás cukrot, a tejfölt, a ctirom héját és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára a masszát.
Egy közepes méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a simára kikevert masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen lefelé.
Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (160 fokon) süssük készre kb 60 perc alatt.
Ha teljesen kihűlt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »