Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-diós lepény recept

Meggyes-diós lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1tk őrölt fahéj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 10 dkg vaj
    • 1 dl tej
    • 5 dkg darált dió
    • 15 dkg baracklekvár
    • 50 dkg magozott, cukrozott meggy (vagy meggybefőtt)

    Elkészítése:

    Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a puha vajat és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a tejet és lekvárt, majd keverjük alaposan össze.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal, majd állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a keverékhez.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral (vagy zsírozzuk és lisztezzük ki) egyenletesen öntsük bele a masszát, majd szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a süteményt, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá