Meggyes-diós lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
- 25 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1tk őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 5 dkg darált dió
- 15 dkg baracklekvár
- 50 dkg magozott, cukrozott meggy (vagy meggybefőtt)
Elkészítése:
Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a puha vajat és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a tejet és lekvárt, majd keverjük alaposan össze.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal, majd állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a keverékhez.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral (vagy zsírozzuk és lisztezzük ki) egyenletesen öntsük bele a masszát, majd szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a süteményt, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.