Meggyes-diós lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Meggyes-diós lepény

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1tk őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás (nagy)
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg baracklekvár
  • 50 dkg magozott, cukrozott meggy (vagy meggybefőtt)

Elkészítése:

Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a puha vajat és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a tejet és lekvárt, majd keverjük alaposan össze.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal, majd állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a keverékhez.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral (vagy zsírozzuk és lisztezzük ki) egyenletesen öntsük bele a masszát, majd szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

Tipp:

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a süteményt, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.