Szilvás–túrós lepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szilvás–túrós lepény

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg krémes túró
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 150 g tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom vagy lime reszelt héja

Tetejére:

  • negyedelt szilva
  • 2-3 ek fahéjas cukor

Elkészítése:

A margarint csipetnyi sóval és a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá a túrót, majd dolgozzuk össze alaposan. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat és jól keverjük el, majd a vaníliás cukrot, a tejfölt, a ctirom héját és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára a masszát.

Egy közepes méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a simára kikevert masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen lefelé.

Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (160 fokon) süssük készre kb 60 perc alatt.

Ha teljesen kihűlt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.