Szilvás-habos kocka recept

Elkészítése:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk és megforgatjuk a fahéjas cukorban.
A tojássárgákat habosra keverjük 12 dkg porcukorral és a puha vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet, majd simára keverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a tésztát, megrakjuk a fahéjas-cukros szilvával és kb 35-40 percig sütjük (tűpróbáig).
A tojásfehérjét egy csipet sóval, citromlével és 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Rásimítjuk a sütemény tetejére, a hőt 150 fokra mérsékelve visszatesszük a sütőbe további 15-20 percre. A hab inkább csak száradjon, maradjon világos.
Ha kicsit hűlt, vizes késsel szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »