Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncskrémes, szilvás kocka recept

Puncskrémes, szilvás kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 150 ml meleg víz
    • 150 ml étolaj
    • 25 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • 3 ek kakaópor
    • kb 40-50 dkg érett szilva
    • 2 tk őrölt fahéj

    Puncskrém:

    • 3 dl tej
    • 1 tasak puncsos pudingpor
    • 2 ek rum
    • 10 dkg lágy vaj
    • 10 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 5 szem szilva
    • 4 ek cukor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk.

    A szilvát kimagozzuk, félbe vagy negyedekbe vágjuk és a vágott felével felfelé kirakjuk a tepsibe, majd megszórjuk fahéjjal.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a sóval habot verünk. A sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután hozzáforgatjuk a tojáshabot is.

    A massza felét a szilvára simítjuk, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport és a sárga tésztára simítjuk. Egy villával kissé megcsíkozzuk, hogy márványos legyen és kb 40 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.

    Közben elkészítjük a krémet és a szilvapürét. A pudingot megfőzzük a tejben, majd folpacckal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd tovább keverve hozzáadjuk a rumot és a pudingot.

    A püréhez a kimagozott szilvát kisebb darabokra vágjuk és a cukorral együtt puhára főzzük, majd egy botmixerrel pürésítjük és szitán átszűrjük. Visszatesszük a tűzre és sűrű, lekvár állagúra főzzük, ezután egy kislyukú habzsákba töltjük.

    Ha a sütemény megsült, rácsra borítva kihűtjük és a szilvás felére rákenjük a krémet, majd szilvapürével díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá