Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-citromos kocka recept

Tejfölös-citromos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 330 gramm tejföl 20 %
    • ízlés szerint cukor
    • 2 citrom leve
    • 4 dl habtejszín
    • 1 dkg zselatinpor
    • 1 dl víz
    • 1 csomag csokoládéba mártott gyümölcsízű piskótatallér

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját egyesével, végül az szitált és sütőporral elkevert lisztet.

    Egy 22*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!

    A tejfölt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a citromok kicsavart levét, végül a langyos vízben feloldott zselatint. A tejfölös masszát a keményre felvert tejszínhabhoz adagoljuk.

    Összeállítás: piskóta, 1/3 rész krém, erre kerül a piskótatallér csokoládés felével lefele, a maradék krém. A tetejét ízlés szerint díszítjük.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kockára szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá