Tejfölös-citromos kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
Piskóta:

  • 3 egész tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 330 gramm tejföl 20 %
  • ízlés szerint cukor
  • 2 citrom leve
  • 4 dl habtejszín
  • 1 dkg zselatinpor
  • 1 dl víz
  • 1 csomag csokoládéba mártott gyümölcsízű piskótatallér

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját egyesével, végül az szitált és sütőporral elkevert lisztet.

Egy 22*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!

A tejfölt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a citromok kicsavart levét, végül a langyos vízben feloldott zselatint. A tejfölös masszát a keményre felvert tejszínhabhoz adagoljuk.

Összeállítás: piskóta, 1/3 rész krém, erre kerül a piskótatallér csokoládés felével lefele, a maradék krém. A tetejét ízlés szerint díszítjük.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kockára szeletelve tálaljuk.