Szilvás-habos kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

  • kb 50 dkg szilva
  • 30 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • 2 dl tej
  • 4 tojás
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 32 dkg porcukor (12 dkg a tésztába + 20 dkg a tojásfehérjéhez)
  • 3 ek cukor
  • 1/2 tk fahéj
  • 1 tk citromlé
  • csipet só

Elkészítése:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk és megforgatjuk a fahéjas cukorban.

A tojássárgákat habosra keverjük 12 dkg porcukorral és a puha vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet, majd simára keverjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a tésztát, megrakjuk a fahéjas-cukros szilvával és kb 35-40 percig sütjük (tűpróbáig).

A tojásfehérjét egy csipet sóval, citromlével és 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Rásimítjuk a sütemény tetejére, a hőt 150 fokra mérsékelve visszatesszük a sütőbe további 15-20 percre. A hab inkább csak száradjon, maradjon világos.

Ha kicsit hűlt, vizes késsel szeleteljük.