Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szedres sajttorta recept

Szedres sajttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg babapiskóta
    • 2 evőkanál méz
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 50 dkg mascarpone
    • 20 dkg tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 evőkanál kukorica keményítő
    • 30 dkg szeder

    Elkészítése:

    Az összemorzsolt babapiskótát elkeverjük a vajjal és a mézzel. Egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és lenyomkodjuk egy kanál segítségével.

    A mascarponét a cukorral, reszelt citromhéjjal,tejföllel,keményítővel és tojások sárgájával kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk masszához, majd óvatosan beleforgatunk a krémbe a szedret is és belesimítjuk a tortaformába a krémet.

    180 fokon előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

    Amíg hűl a tortánk a maradék szederből öntetett készítünk. A szederre 2 evőkanál barna cukrot szórunk, meglocoljuk 1 evőkanál balzsamecettel és pár percig főzzük, majd szitán áttörjük.

    A kihűlt tortát megszórjuk porcukorral. Szederrel és málnával díszítjük, majd az öntettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá