Szedres sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta
- 2 evőkanál méz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg tejföl
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál kukorica keményítő
- 30 dkg szeder
Elkészítése:
Az összemorzsolt babapiskótát elkeverjük a vajjal és a mézzel. Egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és lenyomkodjuk egy kanál segítségével.
A mascarponét a cukorral, reszelt citromhéjjal,tejföllel,keményítővel és tojások sárgájával kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk masszához, majd óvatosan beleforgatunk a krémbe a szedret is és belesimítjuk a tortaformába a krémet.
180 fokon előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tortánk a maradék szederből öntetett készítünk. A szederre 2 evőkanál barna cukrot szórunk, meglocoljuk 1 evőkanál balzsamecettel és pár percig főzzük, majd szitán áttörjük.
A kihűlt tortát megszórjuk porcukorral. Szederrel és málnával díszítjük, majd az öntettel tálaljuk.